Rólam


Novák Tamás grafikusművész, kalligráfus

Grafikusművész

A Magyar Képzőművészeti Főiskola sokszorosító grafika szakán szereztem diplomát 1987-ben. Mestereim Raszler Károly, Rozanits Tibor (és osztálytárs-barátaim) voltak.
A sokszorosító grafika műfaját – a hozzá szükséges és kívánatos – pontosság, elmélyültség, átszellemültség miatt szerettem.

Art Director

A diploma megszerzése után néhány évig középiskolai rajztanárként dolgoztam. Mint alkalmazott grafikus 1995-től tevékenykedem, dolgoztam grafikai stúdiókban, nemzetközi orvosi kiadóvállalatban, majd 2000-től (17 éven át) különböző reklámügynökségekben dolgoztam grafikusként, art directorként, később kreatív vezetőként.

Kalligráfus

Középiskolás koromtól folyamatosan, kisebb-nagyobb megszakításokkal, hobbiszerűen foglalkoztam a kalligráfiával, de mára ez a „szerelem” házassággá vált. Mára már professzionális kalligráfusként dolgozom, tudatosan képzem magam, alkotóművészként élem meg a betűírás örömét.
Változatos megrendeléseim során megtapasztalhattam, milyen izgalmas, sokszínű ez a terület, mindig új kihívásokkal, új tanulságokkal találkozom.
Öröm megosztani másokkal ezeket a tanulságokat.

Manapság

Jelenleg szabadúszó grafikusként és kalligráfusként dolgozom, kalligráfia workshopokat tartok.